EMN-Yleista¦ê


Seminaarin taustakuva


EMN-juhlaseminaarin yhteenveto, esitykset ja videolinkit


Tämän vuoden tilaisuutemme oli erityinen juhlaseminaari sillä kyseessä oli kymmenes kansallinen EMN-seminaari, joka oli myös yksi Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistavista Suomi Finland 100-tapahtumista.  Seminaari keräsi Hotelli Presidentin auditorioon 150 osallistujaa.

Seminaarissa oli paikalla livekuvittaja Salla Lehtipuu, joka piirsi kuvat aamupäivän puheenvuoroista. Voit tutustua niihin klikkaamalla puhujien nimiä. Koko seminaarin ajan oli käytössä viestiseinä, jota kautta osallistujat pystyivät kommentoimaan puheenvuoroja ja esittämään kysymyksiä.

Seminaarin ohjelma

Seminaarin avasi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg , joka luotasi omia kokemuksiaan Suomen maahanmuuttopolitiikan ja sen toimeenpanon ytimessä viime vuosien ajalta. Maahanmuuttoviraston tutkija Antero Leitzinger  ja Siirtolaisuusinstituutin johtaja Tuomas Martikainen   tarjosivat erittäin mielenkiintoiset katsaukset kansainvälisen muuttoliikkeen vaikutuksista Suomeen yli sadan vuoden aikaperspektiivillä. Professori Philippe de Bruycker  Université Libre de Bruxelles:istä alusti Euroopan unionin maahanmuuttolainsäädännön kehityksestä sekä nosti esiin sen toimeenpanoon liittyviä näkökulmia.  Yonca Ermutlu otti yleisön omakseen lämminhenkisellä ja henkilökohtaisella puheenvuorollaan maahanmuuttajan identiteetistä. Yonca päätti puheenvuoronsa Kassandra-kuoron kanssa lauluesitykseen, joka kirvoitti yleisöltä raikuvat aplodit.   Toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen piti kuulijat otteesaan alustaessaan eettisestä maahanmuuttojournalismista sekä kokemuksistaan pitkällä urallaan ulkomaankirjeenvaihtajana.

 

Seminaarin päätti Rauli Virtasen johtama paneelikeskustelu, jonka keskusteluaiheiden valintaan yleisö sai osallistua äänestämällä viestiseinän kautta. Aiheiksi valikoituivat: maahanmuuton julkisuuskuva, Suomi ja maahanmuutto: turvallisuus vastaan avoimuus, Suomi ja maahanmuutto: kustannukset vastaan hyödyt. Keskustelu oli vilkaista ja erittäin asiantuntevat panelistit Pasi Saukkonen (Helsingin kaupunki), Anne Hyvönen (toimittaja), Renaz Ebrahimi (toimittaja), Annika Forsander (Työ- ja elinkeinoministeriö), Heidi Kaila (Valtioneuvoston kanslia) sekä Klaus Kaartinen (Maahanmuuttovirasto) ruotivat aiheita syvällisesti.


Seminaaria seurasi reaaliaikaisesti 200 henkilöä netissä ja nyt on mahdollisuus katsoa eri puheenvuoroja ja paneelikeskustelua jälkeen päin video-otoksina alla olevista linkeistä (kopioi osoite TUVE-selaimeen jos katsot TUVE-verkossa).

 

Yksittäiset esitykset:

https://youtu.be/F0apALrq7Tk  tervetuliaissanat (heikko äänen laatu)

https://youtu.be/uYCgYI12zuk  avaus Päivi Nerg

https://youtu.be/IbumLKft95g  Antero Leitzinger - Suomi ja muuttoliikkeet - Historia ja itsenäisyyden alkuaika

https://youtu.be/eZqxVgFI3bY  Tuomas Martikainen - Suomi ja muuttoliikkeet - Sodanjälkeisistä vuosikymmenistä nykyaikaan

https://youtu.be/ZVAE2t0qyeM  Philippe de Bruycker - The EU Perspective

https://youtu.be/zGlPpzXa6tE  Yonca Ermutlu - Maahanmuuttajan identiteetin muodostuminen - kokemuksellinen puheenvuoro

https://youtu.be/Kq1SlQDyRQ0  Rauli Virtanen - Ajatuksia eettisestä maahanmuuttojournalismista

https://youtu.be/Q9cPS1JYw5E  loppusanat


Tästä voit tutustua esitysdioihin, mutta ne näkyvät myös yllä olevissa videoesityksissä:

Antero Leitzinger - Suomi ja muuttoliikkeet - Historia ja itsenäisyyden alkuaika

Tuomas Martikainen Suomi ja muuttoliikkeet - Sodanjälkeisistä vuosikymmenistä nykyaikaan

Rauli Virtanen - Ajatuksia eettisestä maahanmuuttojournalismista (kuvat)


Kuvia seminaarista:


Antero Leitzinger ja Tuomas MartikainenAntero Leitzinger ja Tuomas Martikainen

Philippe de BruyckerPhillippe de Bruycker

Yonca ErmutluYonca Ermutlu

Yonca ja Kassandra-kuoroYonca Ermutlu ja Kassandra-kuorolaiset

Rauli Virtanen_IRauli Virtanen


Paneelikeskustelu


SeminaariyleisöSeminaariyleisöäSeminaari oli osa  Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa


suomifinland100-tunnus_sininen_rgb