EMN-Ajankohtaista

Ajankohtaista

9.6.2017 14.40

EMN mukana Maailma kylässä-festivaaleilla 27-28.5

Maailma kylässä_EMN_2

EMN osallistui jo neljättä kertaa Maailma kylässä-festivaaliin joka järjestettiin Helsingin Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa viikonloppuna 27-28.5. Jaoimme teltan Sisäministeriön, Eduskunnan sekä Maahanmuuttoviraston kanssa. Festivaali on erinomainen tapahtuma kertoa EMN-verkoston toiminnasta sekä jakaa tuottamaamme tietoa.

Olimme onneksi varanneet runsaasti tuoreita painojulkaisujamme mukaan, koska viranomaisteltassamme kävi jatkuva kuhina lauantaina ja sunnuntaina ja julkaisujen menekki oli suuri. Festivaalin parasta antia oli ihmisten kanssa keskustelu. Suurimmalla osalla kävijöistä on maahanmuutosta jonkinlainen mielipide ja oli mukava huomata että EMN-verkoston tuottamalle fakta- ja vertailutiedolle oli kysyntää.

Maailma kylässä_EMN_1

Maailma kylässä-festivaalissa on monia kiinnostavia tapahtumia. Rautatientorilla sijaitsevalla Mekong-lavalla järjestettiin muun muassa paneelikeskustelu otsikolla "Turvallinen Suomi 100 vuotta – maailman turvallisin maa?". Sisäministeri Paula Risikko, hallintovaliokunnan jäsenet Mikko Kärnä ja Mika Kari sekä kansanedustaja Veera Ruoho keskustelivat Arto Nybergin johdolla sisäisen turvallisuuden haasteista, kuten syrjäytymisestä ja ääriajattelun voimistumisesta, sekä myös Suomen ulkopuolelta tulevista kyberuhista.

Maailma kylässä_paneelikeskustelu


Palaa otsikoihin