EMN-Ajankohtaista

Ajankohtaista

29.9.2017 10.55

Monikulttuurisen asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen haku on alkanut - hakuaika 25.9.-20.10.2017

Hyvä vastaanottaja,

 

tammikuussa 2018 eri puolilla Suomea alkaa monialainen Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus (40 op). Ensimmäistä kertaa järjestettävän koulutuksen hakuaika on 25.9.–20.10.2017.


Koulutuksen esite

 

Mistä on kyse?

 

Kansainvälinen yhteistyö ja liikkuvuus vaikuttavat nykyajan työyhteisöjen arkeen. Työelämän monikielisyys ja -kulttuurisuus on yleistynyt, ja esimiehiltä ja työntekijöiltä vaaditaan uusia taitoja toimia aiempaa monimuotoisemmissa työyhteisöissä.

 

Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus (40 op) tarjoaa eri alojen ammattilaisille mahdollisuuden syventää osaamistaan kansainvälisestä liikkuvuudesta, maahanmuuton hallinnasta, kotoutumisesta sekä monikielisyydestä.

 

Koulutus antaa valmiuksia monikulttuurisuuden hyödyntämiseen työelämän voimavarana. Opiskeltavat asiat ovat sovellettavissa omaan työhön, joten saat valmiuksia päivittäisen työsi ja työyhteisösi toiminnan kehittämiseen.

 

Koulutuksen kohderyhmä

 

Erikoistumiskoulutus on monialainen. Siihen voivat hakea kaikki, jotka työskentelevät monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden asiantuntijatehtävissä julkishallinnossa, kolmannella sektorilla sekä yrityksissä.


Hakijalta edellytetään alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa sekä soveltuvaa työkokemusta. Soveltuvaksi voidaan laskea hyvin monenlainen koulutus sekä työkokemus erityyppisistä tehtävistä kansainvälisissä ja monikulttuurisissa työympäristöissä eri aloilla julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla.

 

Koulutuspaikkakunnat

 

Koulutus järjestetään useiden korkeakoulujen yhteistyönä: toteutuksessa ovat mukana Turun ja Itä-Suomen yliopistot, Åbo Akademi sekä seuraavat ammattikorkeakoulut: Diak, Turun AMK, TAMK ja XAMK. Koulutusta koordinoivat Turun yliopisto ja Diak.

 

Vertaisoppimisryhmät muodostetaan opiskelijoista hakijoiden mukaan. Lähtökohtana on, että vertaisoppimisryhmät voidaan muodostaa Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle ja Kuopioon tai Joensuuhun.

 

Lähijaksot toteutuvat eri paikkakunnilla samanaikaisesti siten, että niissä hyödynnetään etäyhteyksiä.

 

Hinta

 

Koulutuksen hinta on 3 200 €. Summa laskutetaan kolmessa erässä. Tiedustele rahoitusmahdollisuuksia työnantajaltasi!

 

Hakeminen ja aikataulu

 

Hakuaika on 25.9.–20.10.2017. Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat koulutukseen Diakin kautta ja yliopistotutkinnon suorittaneet Turun yliopiston kautta.

 

Koulutus alkaa tammikuussa 2018 ja kestää kaksi vuotta.

 

Lisätietoja

 

Lisätiedot, lähiopetuksen ajankohdat ja hakulomake Turun yliopiston ja Diakin verkkosivuilla:

http://www.utu.fi/fi/sivustot/monierko/Sivut/home.aspx

http://www.diak.fi/tyoelama/Koulutukset/Sivut/erikoistumiskoulutukset.aspx 

 

Ystävällisin terveisin,


Kia (Katarina) Lundqvist

Suunnittelija, VTM /Education Coordinator, M.Soc. Sc. / Utbildningsplanerare

Turun yliopiston Brahea-keskus

Kehittämispalvelut/Development Services

Brahea Centre at the University of Turku

+358 400 156 137, kia.lundqvist@utu.fi

 

Etätyöpiste Kemiönsaarella / Distansarbetar från Kimitoön

 

Turun yliopiston Brahea-keskus on muuttanut

Käyntiosoite: Joukahaisenkatu 3 B, 5. krs., 20520 Turku

 


Palaa otsikoihin