EMN-Yleista¦ê

EMN Maahanmuuttosanasto (EMN Glossary) - muuttoliikeaiheinen sanasto

 

EMN-verkosto julkaisi kesällä 2009 ensimmäisen version muuttoliikeaiheisesta sanastosta. Kunnianhimoisen projekti sisälsi yli 300 termia joilla oli englanninkielinen selite ja käännökset 17 kielelle. Uusi versio EMN Glossarystä julkaistiin 2010 ja se sisälsi useita uusia termejä ja käännöksiä. EMN Glossary tarkoituksena on toimia välineenä joka mahdollistaa että EU:ssa keskustellaan muuttoliikeasioista samoilla ja verrannollisilla termeillä, jotta väärinkäsityksiä ei ilmenisi. Tämä on erityisen tärkeää EMN-verkoston osalta, jotta sen tuottama tieto olisi mahdollisimman vertailukelpoista jäsenmaiden välillä.


EMN Maahanmuuttosanasto 5.0 julkaistiin 1.12.


Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) Suomen yhteyspiste on työstänyt suomenkielisen laitoksen Maahanmuutto- ja turvapaikkasanaston versiosta 5.0/2017. Se sisältää 450 termiä 22:lla eurooppalaisella kielellä.

Tämä on ennen kaikkea työkalu suomalaisille alan toimijoille, mutta sitä voi hyödyntää myös julkisessa keskustelussa, jossa maahanmuuttoon, pakolaisuuteen ja kotouttamiseen liittyviä termejä käytetään usein epätarkasti ja niitä sekoitetaan keskenään.

Voit tutustua suomenkieliseen laitokseen alla olevaa kuvaa klikkaamalla:


EMN_Glossary_5.0_FI


Voit tutustua kansainvälisillä EMN-verkkosivuilla sijaitsevaan EN-kieliseen verkkoversioon tästä linkistä