Siirry sisältöön
Yhteystiedot

EMN-sanasto

EMN-sanasto on Euroopan muuttoliikeverkoston julkaisema ja päivittämä maahanmuutto- ja turvapaikkasanasto. Sanaston tarkoituksena on toimia välineenä, joka mahdollistaa muuttoliikeasioista keskustelemisen samoilla ja verrannollisilla termeillä EU:ssa. Ajantasaisin versio EMN:n maahanmuutto- ja turvapaikkasanastosta löytyy verkkosovelluksena Euroopan komission verkkosivuilta(siirryt toiseen palveluun). Sanastosta on myös mobiilisovellus, jonka voi ladata Google play(siirryt toiseen palveluun) ja AppStore(siirryt toiseen palveluun) -kaupoista.

Suodata listausta:

EMN-sanasto

Maahanmuuttosanastoa – Juliste (EMN – IOM)

Julkisessa keskustelussa muuttoliikkeeseen, maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen liittyviä termejä käytetään  usein epätarkasti ja niitä sekoitetaan keskenään. Näin asioista syntyy väärinkäsityksiä sekä virheellisiä mielikuvia.

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM) ja Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN) haluavat, että maahanmuuttoon kuuluvista asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Niinpä olemme yhdessä laatineet kuvitetut suomen- ja ruotsinkieliset julisteet maahanmuuttoon liittyvistä keskeisistä termeistä määritelmineen.

EMN-sanasto

Maahanmuutto- ja turvapaikkasanasto 6.0

Suomenkielinen laitos Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) työstämän monikielisen Maahanmuutto- ja turvapaikkasanaston verkkoversiosta 6.0/2018. Se sisältää 468 termiä 22:lla eurooppalaisella kielellä. EMN sanasto on työkalu kaikille maahanmuutto-, turvapaikka- ja kotouttamissektoreilla työskenteleville tahoille. Se myös tukee faktoihin perustuvaa ja asiallista julkista keskustelua, jossa maahanmuuttoon, pakolaisuuteen ja kotouttamiseen liittyviä termejä käytetään usein epätarkasti tai ne sekoitetaan keskenään.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat heti tiedon Euroopan muuttoliikeverkoston uusista julkaisuista, tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.