Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Inform-tietokatsaukset

EMN tuottaa tutkimusten ja raporttien lisäksi myös lyhyempiä maahanmuutto- ja turvapaikkakysymyksiä tarkastelevia Inform-tietokatsauksia. Tietokatsaukset perustuvat esimerkiksi EMN:n tutkimuksiin tai ad hoc -kyselyjen avulla kerättyihin tietoihin.

Suodata listausta:

Inform-tietokatsaukset

Annual Report on Migration and Asylum 2022 – Inform (EN)

Inform-tietokatsaus tarjoaa tiiviin yleiskatsauksen EMN-maiden vuosittaiseen Annual Report on Migration and Asylum 2022 -vertailuraporttiin, jossa esitetään tärkeimmät maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittiset sekä lainsäädännölliset tapahtumat ja muutokset EU:ssa kyseisenä vuonna. Inform sisältää katsauksen Ukrainan sodan aiheuttamiin kehityskulkuihin. 

 

 

Inform-tietokatsaukset

Resettlement, Humanitarian Admission and Sponsorship Schemes – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa tarkastellaan EMN-jäsenmaiden uudelleensijoittamisen ja humanitaarisen maahanpääsyn ohjelmia sekä joissain jäsenvaltioissa käytössä olevia yksityisrahoitteisia ohjelmia, jotka tarjoavat täydentäviä väyliä lailliselle maahantulolle.

Inform-tietokatsaukset

Accompanied children’s right to be heard in international protection – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa käsitellään perheen mukana hakevien lasten kuulemista turvapaikkamenettelyssä. Katsaus antaa yleiskuvan käytännöistä ja haasteista EMN-jäsenmaissa ja Norjassa.


Inform-tietokatsaukset

Displacement and migration related to disasters, climate change and environmental degradation – Inform (EN)

Inform-tietokatsaus käsittelee ilmastonmuutoksen ja ympäristön pilaantumisen aiheuttamaa muuttoliikettä. Tietokatsaukseen on koottu tietoa keskeisistä kansallisten tasojen lainsäädännöllisistä ja poliittisista linjauksista EMN:n jäsenmaista sekä EU:n ulkopuolisista OECD-maista.

Inform-tietokatsaukset

Statelessness in the European Union, Norway and Georgia

Uusi EMN Inform-sarjan katsaus päivittää EMN:n jäsenmaiden ja EMN:n tarkkailijamaiden (Norja ja Georgia) tilannetietoja kansalaisuudettomuuden osalta. Aikaisemmat katsaukset julkaistiin vuosina 2016 ja 2020. Raportissa tarkastellaan jäsenmaiden kansalaisuudettomuuteen liittyvää lainsäädäntöä, kansalaisuudettomuuden määrittämismenettelyjä, oleskelulupakäytäntöjä, kansalaisuudettomien oikeuksia sekä kansalaisuudettomien alaikäisten ja EU:hun matkalla syntyneiden henkilöiden tilannetta.

Inform-tietokatsaukset

Prospects for displaced persons in non-EU first reception and transit countries – Inform (EN)

Inform-tietokatsaus kartoittaa EU-maiden toimia parantaa pakolaisten tulevaisuudennäkymiä EU:n ulkopuolisissa ensivastaanotto- ja kauttakulkumaissa.

Inform-tietokatsaukset

Organising flexible housing in the context of international protection – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa käsitellään turvapaikanhakijoiden majoitusta. Tarkasteluun on sisällytetty myös turvapaikan jo saaneiden, kielteisen päätöksen saaneiden sekä tilapäistä suojelua saavien majoitusta.

Inform-tietokatsaukset

Arrangements for accommodation and housing for beneficiaries of temporary protection – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa tarkastellaan kuinka EMN-jäsenvaltioissa on järjestetty tilapäistä suojelua saavien majoitus ja asuminen.

Inform-tietokatsaukset

Access to services for beneficiaries of temporary protection – Infrom (EN)

Inform-tietokatsauksessa tarkastellaan kuinka EMN-jäsenvaltiot ovat järjestäneet tilapäistä suojelua saaville pääsyn sosiaalietuuksiin, koulutukseen, työmarkkinoille ja terveydenhuoltoon.

Inform-tietokatsaukset

Maahanmuuttajanaisten kotoutuminen EU:ssa: politiikka ja toimenpiteet – Inform

Suomenkielinen INFORM-sarjan raportti maahanmuuttajanaisten kotoutumisesta EU-maissa. Tämä raportti on tiivistelmä EU-tason vertailuraportista EMN Study – Integration of migrant women.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat heti tiedon Euroopan muuttoliikeverkoston uusista julkaisuista, tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.