Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Julkaisut

Verkoston keskeisiä tuotteita ovat vuosittaiset maahanmuutto- ja turvapaikkaraportit, teematutkimukset, Inform-tietokatsaukset, ad hoc -kyselyt sekä turvapaikka- ja maahanmuuttosanasto.

Verkkosivuiltamme löytyvät kaikki julkaisut vuodesta 2017 eteenpäin. Vanhemmat julkaisut saat pyytämällä osoitteesta emn@migri.fi. Tutkimuksia ja raportteja julkaistaan toisinaan myös painettuina. Julkaisut ovat saatavilla myös verkoston kansainvälisiltä verkkosivuilta.(siirryt toiseen palveluun)

Suodata listausta:

Vuosijulkaisut 8.6.2013

Vuosittainen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa koskeva raportti – Suomi 2013

Huom! Raportti on suomeksi ja englanniksi samassa tiedostossa. Tämä raportti on laaja kokonaiskatsaus maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan kehityskulkuihin Suomessa niin lainsäädännön, politiikan kuin myös käytännön osalta vuonna 2013. Raportti sisältää myös monipuolisia tilastoja maahanmuuton eri osa-alueilta. Raportin pysyvä osoite on: https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-5920-38-3

Inform-tietokatsaukset

Accompanied children’s right to be heard in international protection – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa käsitellään perheen mukana hakevien lasten kuulemista turvapaikkamenettelyssä. Katsaus antaa yleiskuvan käytännöistä ja haasteista EMN-jäsenmaissa ja Norjassa.

Inform-tietokatsaukset

Displacement and migration related to disasters, climate change and environmental degradation – Inform (EN)

Inform-tietokatsaus käsittelee ilmastonmuutoksen ja ympäristön pilaantumisen aiheuttamaa muuttoliikettä. Tietokatsaukseen on koottu tietoa keskeisistä kansallisten tasojen lainsäädännöllisistä ja poliittisista linjauksista EMN:n jäsenmaista sekä EU:n ulkopuolisista OECD-maista.

Inform-tietokatsaukset

Statelessness in the European Union, Norway and Georgia

Uusi EMN Inform-sarjan katsaus päivittää EMN:n jäsenmaiden ja EMN:n tarkkailijamaiden (Norja ja Georgia) tilannetietoja kansalaisuudettomuuden osalta. Aikaisemmat katsaukset julkaistiin vuosina 2016 ja 2020. Raportissa tarkastellaan jäsenmaiden kansalaisuudettomuuteen liittyvää lainsäädäntöä, kansalaisuudettomuuden määrittämismenettelyjä, oleskelulupakäytäntöjä, kansalaisuudettomien oikeuksia sekä kansalaisuudettomien alaikäisten ja EU:hun matkalla syntyneiden henkilöiden tilannetta.

Inform-tietokatsaukset

Prospects for displaced persons in non-EU first reception and transit countries – Inform (EN)

Inform-tietokatsaus kartoittaa EU-maiden toimia parantaa pakolaisten tulevaisuudennäkymiä EU:n ulkopuolisissa ensivastaanotto- ja kauttakulkumaissa.

Inform-tietokatsaukset

Organising flexible housing in the context of international protection – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa käsitellään turvapaikanhakijoiden majoitusta. Tarkasteluun on sisällytetty myös turvapaikan jo saaneiden, kielteisen päätöksen saaneiden sekä tilapäistä suojelua saavien majoitusta.

Inform-tietokatsaukset

Arrangements for accommodation and housing for beneficiaries of temporary protection – Inform (EN)

Inform-tietokatsauksessa tarkastellaan kuinka EMN-jäsenvaltioissa on järjestetty tilapäistä suojelua saavien majoitus ja asuminen.

Inform-tietokatsaukset

Access to services for beneficiaries of temporary protection – Infrom (EN)

Inform-tietokatsauksessa tarkastellaan kuinka EMN-jäsenvaltiot ovat järjestäneet tilapäistä suojelua saaville pääsyn sosiaalietuuksiin, koulutukseen, työmarkkinoille ja terveydenhuoltoon.

Inform-tietokatsaukset

Maahanmuuttajanaisten kotoutuminen EU:ssa: politiikka ja toimenpiteet – Inform

Suomenkielinen INFORM-sarjan raportti maahanmuuttajanaisten kotoutumisesta EU-maissa. Tämä raportti on tiivistelmä EU-tason vertailuraportista EMN Study – Integration of migrant women.

Tutkimukset

Integration of migrant women – Vertailurapotti (EN)

Tässä EU-tason vertailuraportissa tarkastellaan sitä, miten eri EU-maat ottavat huomioon naiset kotoutumispolitiikassaan ja käytännöissään. Raportti keskittyy niihin kotoutumisen osa-alueisiin, jotka on nostettu Euroopan komission kotouttamista ja osallisuutta koskevassa toimintasuunnitelmassa 2021–2027. Toimintasuunnitelmassa huomioidaan koulutus, työllistyminen, asuminen ja terveys maahanmuuttaneille kohdistettuina ja yksilön tarpeisiin räätälöityinä kokonaisuuksina.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat heti tiedon Euroopan muuttoliikeverkoston uusista julkaisuista, tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.