Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Julkaisut

Verkoston keskeisiä tuotteita ovat vuosittaiset maahanmuutto- ja turvapaikkaraportit, teematutkimukset, Inform-tietokatsaukset, ad hoc -kyselyt sekä turvapaikka- ja maahanmuuttosanasto.

Verkkosivuiltamme löytyvät kaikki julkaisut vuodesta 2017 eteenpäin. Vanhemmat julkaisut saat pyytämällä osoitteesta emn@migri.fi. Tutkimuksia ja raportteja julkaistaan toisinaan myös painettuina. Julkaisut ovat saatavilla myös verkoston kansainvälisiltä verkkosivuilta.(siirryt toiseen palveluun)

Suodata listausta:

Digitalisation of identity documents and residence permits issued to third country nationals

Inform-tietokatsaukset

Digitalisation of identity documents and residence permits issued to third-country nationals – Inform (EN)

Tässä Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) uudessa Inform-sarjan raportissa kartoitetaan jäsenmaiden kokonaan digitaalisten maahanmuuttoprosessien ja kolmansien maiden kansalaisten dokumenttien digitalisaation haasteita ja hyötyjä.

 

Inform-tietokatsaukset

Access to autonomous housing in the context of international protection – Inform (EN)

Tässä EMN:n Inform-sarjan raportissa kartoitetaan kansainvälistä suojelua hakevien ja saavien henkilöiden haasteita saada itsenäinen asunto. Raportti sisältää katsauksen EMN:n jäsenmaiden kansallisiin ja alueellisiin/paikallisiin poliittisiin linjauksiin ja käytäntöihin, joilla tuetaan siirtymistä ja itsenäiseen asumiseen pääsyä. Raportti nostaa myös esimerkkejä EU:n rahoittamista aloitteista ja kansallisista hyvistä käytännöistä.

Tutkimukset

Kolmansien maiden kansalaisten luvaton työnteko: Tilannekatsaus 2017-2022 – Suomen kansallinen raportti

Tämä Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) tutkimus on yleiskatsaus kolmansien maiden kansalaisten luvattomaan työntekoon liittyvään lainsäädäntöön, politiikkaan ja käytänteisiin Suomessa. Tutkimuksen tarkasteluväli on 2017-2022, joten se on myös tilannepäivitys EMN:n vuonna 2016 samasta aiheesta tehdylle tutkimukselle.

Huom. Julkaisu on kaksikielinen. Englanninkielinen on ensin ja sen jälkeen suomenkielinen.

Julkaisun pysyvä osoite: https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7427-44-6

Tutkimukset

Integration of applicants for international protection in the labour market – Vertailuraportti (EN)

Tämä EMN-tutkimuksen vertailuraportti koskee turvapaikanhakijoiden pääsyä ja integroitumista työmarkkinoille vuosina 2017-2022. Raportissa tarkastellaan muun muassa turvapaikanhakijoiden työmarkkinaintegraatiota koskevaa lainsäädäntöä, politiikkalinjauksia ja käytäntöjä eri EMN-jäsenmaissa. Raportissa esitellään myös esimerkkejä haasteista ja hyvistä käytännöistä.

Vuosijulkaisut

Annual Report on Migration and Asylum 2022 – Tilastoliite (EN)

Vuosittaisen EMN-vertailuraportin ohessa julkaistava tilastoliite, joka sisältää monipuolisia kansallisia ja eurostat-tilastoja maahanmuutto- ja turvapaikka-asioista. Julkaisu on englanninkielinen.

Tutkimuksen kansi

Tutkimukset

Turvapaikanhakijoiden pääsy ja integroituminen työmarkkinoille – Suomen kansallinen raportti (EN/FI)

Huom! Raportti on englanniksi ja suomeksi samassa tiedostossa. Tässä kansallisessa raportissa tarkastellaan turvapaikanhakijoiden pääsyä ja integroitumista työmarkkinoille Suomessa. Raportti sisältää turvapaikanhakijoita koskevia tilastoja ja siinä tarkastellaan turvapaikanhakijan työntekoa koskevaa lainsäädäntöä, työmarkkinaintegraatiota edistäviä politiikkalinjauksia sekä työllistymistä tukevia hyviä käytäntöjä sekä työllistymiseen liittyviä haasteita. Tutkimuksen tarkastelujakso ulottuu vuodesta 2017 kesäkuuhun 2022.

Julkaisun pysyvä osoite: https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7427-35-4

Inform-tietokatsaukset

Annual Report on Migration and Asylum 2022 – Inform (EN)

Inform-tietokatsaus tarjoaa tiiviin yleiskatsauksen EMN-maiden vuosittaiseen Annual Report on Migration and Asylum 2022 -vertailuraporttiin, jossa esitetään tärkeimmät maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittiset sekä lainsäädännölliset tapahtumat ja muutokset EU:ssa kyseisenä vuonna. Inform sisältää katsauksen Ukrainan sodan aiheuttamiin kehityskulkuihin. 

 

 

Vuosijulkaisut

Annual Report on Migration and Asylum 2022 – Vertailuraportti (EN)

EMN-maiden vuosittaisessa vertailuraportissa esitetään tärkeimmät maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittiset
ja lainsäädännölliset tapahtumat ja keskustelut EMN-jäsenmaissa sekä EU:n tasolla kyseisenä vuonna.
Raportti on ainutlaatuisen yleiskatsaus maahanmuutto- ja turvapaikka-asioiden kehityskulkuihin.
Julkaisu on englanninkielinen.

Maahanmuuton tunnusluvut 2022 kansi

Vuosijulkaisut

Maahanmuuton tunnusluvut 2022

Vuosittaisen maahanmuutto- ja turvapaikkaraportin yhteydessä julkaistava Euroopan muuttoliikeverkoston tilastokatsaus kokoaa yhteen laajasti Maahanmuuttoviraston, poliisin, Rajavartiolaitoksen, kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) sekä Eurostatin tilastoja maahanmuuton ja paluuasioiden osalta. Julkaisu on saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi.Julkaisun pysyvä osoite: https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7427-38-5

Vuosittainen maahanmuutto- ja turvapaikkaraportti 2022 kansikuva

Vuosijulkaisut

Vuosittainen maahanmuutto- ja turvapaikkaraportti – Suomi 2022

Huom! Raportti on suomeksi ja englanniksi samassa tiedostossa. Tämä raportti on laaja kokonaiskatsaus maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan kehityskulkuihin Suomessa niin lainsäädännön, politiikan kuin myös käytännön osalta vuonna 2022. Raportti sisältää myös monipuolisia tilastoja maahanmuuton eri osa-alueilta. Raportti on saatavilla myös ruotsiksi.

Julkaisun pysyvä osoite: https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7427-37-8

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat heti tiedon Euroopan muuttoliikeverkoston uusista julkaisuista, tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.