Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Tapahtumat

Kutsu: EMN Youth Day

EU haluaa kuulla nuorisoa maahanmuuttopolitiikassa – tule mukaan keskusteluun 16.11.2022!

EMN Youth Day – 16.11.2022
Tapahtumatalo Bank, Unioninkatu 20, 00130 Helsinki
Klo 9-16

Oletko kiinnostunut maahanmuuttopolitiikasta? Haluatko vaikuttaa ja saada äänesi kuuluville? Euroopan muuttoliikeverkosto kutsuu nuoret keskustelemaan maahanmuuttopolitiikasta EMN Youth Day-tapahtumaan 16.11.2022 Helsingissä. Tapahtuma on osa Euroopan nuorisovuotta 2022.

25.10.2022

Tapahtuma kokoaa yhteen 20-25 nuorta (18-24v) keskustelemaan Euroopan maahanmuuttopolitiikasta ja tulevaisuuden suuntaviivoista. Osallistujat voivat olla itse maahanmuuttajataustaisia, maahanmuuttoasioiden parissa toimivia tai muuten vaan maahanmuuttoasioista kiinnostuneita. Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti.

Euroopan komissio haluaa kuulla nuoria enemmän maahanmuuttopolitiikan valmistelussa. Tapahtuman tarkoituksena on siksi osallistaa nuoria keskustelemaan maahanmuuttopolitiikasta ja edistää positiivisempia narratiiveja maahanmuutosta Euroopassa aikana, jolloin poliittinen keskustelu aiheesta on polarisoitunut.

Paikan päällä Helsingissä Bankissa pidettävä koko päivän (9-16) kestävä tapahtuma linkittyy samaan aikaan muissa EU-maissa pidettäviin samanlaisiin tapahtumiin sekä Euroopan komission järjestämään päätapahtumaan Brysselissä videoyhteyden välityksellä.

Tapahtuma jakautuu kahteen sessioon. Aamupäivän sessiossa on tarkoitus pelata osallistujien kesken Euroopan komission kehittämää maahanmuuttoaiheista roolipeliä Destination Europe(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Peli toimii keskustelun herättäjänä maahanmuutosta ja maahanmuuttopolitiikan päätöksenteosta.

Iltapäivän sessiossa on tarkoitus keskustella nuorison suhteesta maahanmuuttoon osallistujien omien kokemusten ja näkökulmien perusteella ja pohtia, miten EU:n maahanmuuttopolitiikasta voitaisiin viestiä tehokkaammin nuorisolle ja miten nuorisoa voisi osallistaa maahanmuuttopolitiikan tekoon EU-maissa. Keskustelun anti raportoidaan videon välityksellä Brysseliin.

Tapahtuman kaksikielisyyden vuoksi edellytämme osallistujilta englannin ja suomen kielen taitoa. Keskustelu Suomen päässä käydään suomeksi, mutta Brysselistä lähetettävä ohjelma on englanniksi.

Tapahtuman rajallisen koon vuoksi osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinnasta ilmoitetaan sähköpostitse.

Tapahtuma sisältää ateriat. Jos tulet tapahtumaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja tarvitset majoitusta, ilmoita asiasta rekisteröintilomakkeessa.

Ilmoittaudu tapahtumaan: https://emn.fi/registration-emn-youth-day/(avautuu uuteen ikkunaan)
Ilmoittautuminen päättyy 11.11.2022

Tiedustelut:
Tuukka Lampi
Erityisasiantuntija
Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN)
Puh. +358295433479
emn@migri.fi
www.emn.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
https://twitter.com/EmnFinland(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)