Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Keskustelutilaisuus – Mitä uusi EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkasopimus merkitsee jäsenmaille?

Euroopan parlamentti ja jäsenmaita edustava EU:n neuvosto pääsivät 20.12.2023 alustavaan sopuun laajasta muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikan uudistuksesta (New Pact on Migration and Asylum, kutsumanimenä pakti).

Pitkien ja haastavien neuvottelujen jälkeen yhteisymmärrys maahanmuutto- ja turvapaikkakäytännöistä sekä yhteisvastuusta ja taakanjaosta EU-maiden kesken oli merkittävä poliittinen saavutus.

Parlamentti äänesti lakipaketin sisällöstä 10. huhtikuuta täysistunnossaan Brysselissä. Sekä neuvosto että parlamentti ovat sitoutuneet paketin hyväksymiseen ennen kesäkuun EU-vaaleja.

Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN) ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto (EPLO) järjestivät aiheesta keskustelutilaisuuden Eurooppasalissa (Malminkatu 16) 19.4. klo 10-11.30.

Aiheesta alustivat sisäministeriön maahanmuutto-osaston erityisasiantuntija Saila Heinikoski ja Åbo Akademin tutkija Jaana Palander. Paktin vaikutuksia ja merkityksiä pohtivat paneelikeskustelussa osastopäällikkö Minna Hulkkonen, sisäministeriön maahanmuutto-osasto, Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.) ja Eero Heinäluoma (S&D, sd.), EU-vaaliehdokas ja Suomen perusta-ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos (PS) ja kansanedustaja Eva Biaudet (RKP). Paneelikeskustelun moderoi toimittaja Rikhard Husu.

Lisätietoa tilaisuudesta: emn@migri.fi ja EPhelsinki@europarl.europa.eu
Striimi Euroopan parlamentin Suomen-toimiston YouTube-kanavalla(siirryt toiseen palveluun).