Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Uutiset

Ukraina on liittynyt EMN-tarkkailijajäseneksi

Ukraina on virallisesti liittynyt Euroopan muuttoliikeverkostoon tarkkailijajäseneksi. Asiasta tiedotti Euroopan komission muuttoliike- ja sisäasiain osasto DG Home Twitter-kanavallaan.

4.8.2022

Toukokuussa 2022 Euroopan sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson kutsui Ukrainan virallisesti Euroopan muuttoliikeverkostoon. Asiasta tiedotti tuolloin Ukrainan hallitus verkkosivuillaan(siirryt toiseen palveluun). Virallinen tarkkailijajäsenyys allekirjoitettiin 3.8.2022.

Tarkkailijajäsenyyden ansiosta Ukrainan ja EU:n sekä sen jäsenmaiden välit lähentyvät ja yhteistyö turvapaikka- ja maahanmuuttoasioissa syvenee entisestään. Verkostoon liittymisen myötä luotettavan, ajantasaisen ja vertailukelpoisen tiedon vaihto EU-maiden ja Ukrainan välillä helpottuu huomattavasti ja EU:n yhteistyö kolmansien maiden kanssa laajenee. 

EMN kehittää yhteistyötään kolmansien maiden kanssa ja tarkkailijajäsenyys on erinomainen kanava tiedonvaihdolle. Viime vuonna EMN:n tarkkailijajäsenksi liittyivät Georgia ja Moldova. Lisäksi Norja on jo aikaisemmin liittynyt EMN:ään tarkkailijajäsen statuksella.