Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Tapahtumat, Yleinen

EMN & Migri webinaari 21.5.2024

Videotallenne: Euroopan muuttoliikeverkoston vuosiraportin 2023 julkistus – maahanmuuton ilmiöt ja trendit

EMN ja Migrin yhteisessä webinaarissa 21.5.2024 esiteltiin EMN:n maahanmuutto- ja turvapaikkaraportti 2023 ja Maahanmuuton tunnusluvut 2023 -tilastokatsaus. Lisäksi tutustuttiin Maahanmuuttoviraston uusimpaan Maahanmuutto Suomeen -katsaukseen. Videotallenne webinaarista on nyt katsottavissa.

EMN Suomi

29.5.2024

Mistä Suomeen muuttaa työvoimaa? Ketkä hakevat Suomesta kansainvälistä suojelua? Mitä on odotettavissa maahanmuutolta lähitulevaisuudessa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastattiin Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) vuosiraportin julkaisutilaisuudessa 21.5.2024.

Tilaisuudessa esiteltiin EMN:n maahanmuutto- ja turvapaikkaraportti 2023 ja Maahanmuuton tunnusluvut 2023 -tilastokatsaus. Lisäksi tutustuttiin Maahanmuuttoviraston uusimpaan Maahanmuutto Suomeen (siirryt toiseen palveluun)-katsaukseen.

Tilaisuuden avasi Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela ja EMN:n Suomen yhteyspisteen johtaja Rafael Bärlund.

Alkusanojen jälkeen asiantuntijapaneeli keskusteli raporttien pohjalta maahanmuuton eri ilmiöistä, kuten työ- ja koulutusperusteisesta maahanmuutosta, kansainvälisestä suojelusta ja ukrainalaisten tilanteesta. Keskustelemassa olivat erityisasiantuntijat Tuukka Lampi ja Jutta Saastamoinen EMN:stä sekä Kaisla Huhta Maahanmuuttovirastosta.

Videotallenne webinaarista katsottavissa alla sekä EMN Suomen Youtube-kanavalla(siirryt toiseen palveluun).