Siirry sisältöön
Yhteystiedot

Serbiasta EMN-tarkkailijajäsen

Yhteistyöasiakirjan allekirjoitettiin samalla kun komissaari Ylva Johansson oli tapaamassa Serbian Euroopan yhdentymisen ministeriä (Minister of European Integration) Tanja Miščevićiä (takana oikealla) sekä Serbian maahanmuutto- ja pakolaiskomissaaria Nataša Stanisavljevićia (edessä oikealla).

Euroopan muuttoliikeverkosto laajeni entisestään, kun Serbia liittyi osaksi verkostoa. Euroopan komissio ja Serbian hallitus allekirjoittivat hallinnollisen yhteistyöasiakirjan Belgradissa 16.3.2023.

Tarkkailijajäsenyyden ansiosta Serbian ja EU:n sekä sen jäsenmaiden välit lähentyvät ja yhteistyö turvapaikka- ja maahanmuuttoasioissa syvenee entisestään. Verkostoon liittymisen myötä luotettavan, ajantasaisen ja vertailukelpoisen tiedon vaihto EU-maiden ja Serbian välillä helpottuu huomattavasti ja EU:n yhteistyö kolmansien maiden kanssa laajenee.

EMN kehittää yhteistyötään kolmansien maiden kanssa ja tarkkailijajäsenyys on erinomainen kanava tiedonvaihdolle. Aikaisemmin tänä vuonna mm. Ukraina, Montenegro ja Armenia liittyivät tarkkailijajäseneksi ja viime vuonna liittyivät Georgia ja Moldova. Lisäksi Norja on jo aikaisemmin liittynyt EMN:n osaksi tarkkailijajäsen statuksella.


Komissaari Ylva Johanssonin tiedotustilaisuus asiasta:
https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-238947 (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)